Két hónapos keresgélés, rohangálás és ingatlanügynökkel való randizgatások után végre megtaláltam az igazi álom-otthonomat.

Mariann el sem akarta hinni, hogy végre elköltözik a kishúga, de hát ezt is megértük. Igaz, nagyon be voltam határolva lehetőségek terén, de csak sikerült megtalálni azt a kompromisszumos megoldást, ami nekem is jó, a családnak és a hangszereim is elférnek. Nem meséltem, de nagybőgőn játszom a színház zenekarában. Szóval, hely is kellett, de végülis egy galériás lakással hidaltam át a problémát.

Most már csak a legfontosabb van hátra, és költöztető céget kell keresnem.

Ugyan még nem annyira sürgős, de minél előbb, annál jobb! Barátaim javasolták a ‘visszük.hu’ cégét.

Úgy gondolom, a költöztetés talán a hangszerek miatt lehet majd a legproblémásabb, így gyorsan utána is néztem, hogy ők milyen lehetőségeket tudnak kecsegtetni számomra. Belföldön költöztetnek, ami alapból jó hír, mivel sok cég további alvállalkozókkal dolgoztat, vagy inkább az irodai költöztetésre specializálta magát. Megjegyzem, ez utóbbi valóban talán egy fokkal könnyebb tevékenység, és stabil megrendelő bázissal bír. Mindenesetre, nekem arra van szükségem, aki a nehéz és kényes bútorok szállításában is otthon van.

A cég jármű flottája is nagyon korszerű, Miki barátom is javasolta, hogy olyat keressek, aki rendelkezik minimum 17 négyzetméter rakodóterű kisteherautóval. Ezek az Iveco teherautók pont ilyenek, ha jól látom. Az összes bútorom, és a hangszerek is be fognak férni. Ezeket természetesen előzetesen muszáj leszek becsomagolni, ha csak a költöztetők nem tudnak erre valami száz százalékosan bombabiztos módszert.

A költöztetés Budapesten nem különösebben bonyolult, de azért lehetnek buktatók. Mivel engem Budáról kell átpakolni Csepelre, az útvonal tervezést a visszük.hu embereire bízom, az lesz a legjobb. Most nézem és nagyon örülök is neki, hogy Budapesten belül nincs kilométer díj, és másutt is csak százötven forint egy kilométer. Ez azt gondolom, még Mariannéknak is jól jönne, úgyhogy legközelebb fel is vetem neki, ha költözni fognak.

Egyéb esetben is nagyon nagy segítség egy profi költöztető cég, mivel a legtöbb ember azért nem rendelkezik a megfelelő eszközökkel arra, hogy esetleg egy kétajtós szekrényt levigyenek a tizedik emeletről, vagy átmozgassanak egy zongorát egyik lakásból a másikba. Pontosan erre jók a költöztető szolgáltatások. Nem is az a lényeg, hogy hány markos legényt tudnak alkalmazni, hanem a legrövidebb útvonalon, lehetőleg sérülés mentesen és időre elvigyék a megbeszélt bútorokat, eszközöket.

Sokan egész életükben maximum egyszer, legfeljebb kétszer költöznek, így nagyon nem mindegy, hogy ezt a tevékenységet hogyan oldják meg.

Ezért keressünk mindig profi költöztető céget, akiben megbízunk és szívesen bízzuk meg a feladattal. Én a visszük.hu csapatát választom, mert számomra a nevük egyet jelent az elvégzett munkával.