Az irodaházakban hatalmas felületek vannak, de itt nem csak arra kell odafigyelni, hogy minden szép legyen, hanem az is nagyon fontos, hogy biztonságos és könnyen tisztítható is legyen a padló. Hiszen ha túl csúszós, akkor vizes cipővel könnyen megcsúszhatunk, ami nagyon balesetveszélyes lenne.

Arra is figyelni kell, hogy mennyire lesznek igénybe véve a felületek, mert a túlzott használat bizony kopáshoz és elmozduláshoz is vezethet. De nem kell aggódnunk, mert ez ellen könnyebben tehetünk, mint gondolnánk. Így a dilatációs profilok hatalmas segítséget fognak jelenteni a számunkra, ezért a padló kialakításakor erre fordítsunk nagy figyelmet.

Tegyük fel a kérdést magunknak, hogy miért is jó, ha ezek a profilok bekerülnek a padló elemei közé? Mert így sokkal nagyobb teherbírása lesz a nagyobb felületeknek, így a kopásuk és a deformitásuk is sokkal kisebb lesz, így hosszútávon egy tartósabb padlót fogunk kapni. Mivel nagyon esztétikus a profilok megjelenése, így nem kell attól tartanunk, hogy elrontaná az irodaház összképét.