Ma már nem csak az idő jut eszünkbe, ha a karóra kerül szóba. Az idő mutatásán kívül számos más funkcióval is bírhat egy karóra. A piac mindazokat az igényeket megcélozta, mely az egész életében felmerülhet. Mást jelent egy óra azoknak, akik a hétköznapokban irodában dolgoznak vagy akár fizikai munkát végeznek és mást egy sportolónak, túrázónak vagy a horgászat kedvelőinek.
Az óramárkák között a kedveltek közé tartozik a Jacques Lemans óra. Ausztriában született és megálmodói Kevin Costnert választották reklámarcának, aki aktívan részt vesz a tervezésben is. Az, hogy a színészre esett a voksuk, az óra igényességét még inkább tükrözi, hiszen Kevin családi háttere rendezett, nem veszik körül botrányok, mint más hírességeket. A Kevin Costner kollekció 2014 óta kapható világszerte és színesítik az órák palettáját.
A Skagen órák Dánia gyöngyszemei. Sokan kedvelik tiszta egyszerűségük miatt. A szépség mellett minősége is kiemelendő. Mindent elárul, hogy a forgalmazó örök garanciát vállalt a Skagen óra szerkezetére.