Legyen szó bármilyen munkáról vagy feladatról, ha azt öt, tíz, vagy akár több, mint tizenöt méteres magasságban kell elvégezni, mindenképpen személyemelőt igényel.

Nagyobb volumenű munkáknál, mint például épületek felújítása vagy festése, akár állványozás is szóba jöhet, azonban egy emelőkosárral még ilyen esetekben is pénzt, időt és energiát lehet megspórolni.

Az ilyen eszközökről sok minden elmondható, de az nem, hogy olcsóak lennének. A kosaras emelő árak még használtan is milliós nagyságrendben mozognak.

Miért vásárolna meg azonban egy drága, és drágán fenntartható eszközt, amikor kölcsönözheti is?

Bérléskor a kosaras emelő ár nem akadály, hiszen az Ódon Klíma gépkölcsönzőjének árai megfizethetőek és korrektek. Az sem jelenthet akadályt, ha nincs gépkezelői engedélye, vagy tapasztalata hasonló eszközök működtetésében, hiszen kérésre a gép mellé biztosítunk szakképzett kezelőszemélyzetet is.

Azt megállapítani, hogy emelőgépre van szükség, igen könnyű, azonban azt, hogy pontosan milyenre, már nem ennyire egyértelmű. Természetesen a legnagyobb emelőmagasság és oldalkinyúlás kulcsfontosságú tényező, illetve az is, hogy egyetlen kosaras emelő sem tudja egyidőben produkálni a két értéket. Azonban ha például beltérben van szükség emelőgépre, a helyzet némileg bonyolultabbnak számít. Gyakran igényelnek tőlünk gépet olyankor, amikor uszodákban, bevásárlóközpontokban vagy templomokban akad munka; ilyenkor mindenképpen olyan személyemelőre van szükség, ami kompakt, tehát befér a szabványos méretű ajtókon is, emellett könnyű is, tehát nem tesz kárt a padló burkolatában.

Oil & Steel Octopussy 1715 Twin típusú kosaras emelőnk például éppen ilyen, sőt, széles, gumiborítású lánctalpai és hibrid meghajtása méginkább alkalmassá teszik zárt terekben történő használatra. Hálózati feszültségről (230V AC), hosszabbítón keresztül is üzemeltethető, tehát nem kell kipufogógázokkal számolni.
Javasoljuk, hogy kölcsönzési szándékát legkevesebb néhány nappal korábban jelezze felénk, ugyanis a beérkezett igényeket időbeli sorrendben teljesítjük.