A kézi számlázásokkal elég sok nehézség jár együtt, például többek közt ezek közé tartozik a jogszabályok követése is. A számlázó program egyik előnye, hogy leveszik a vállunkról ezt a terhet.

Mind a jogszabályok, mind a törvényi előírások változásait folyamatosan nyomon követik a számlázó programot biztosító cégek, ebből kifolyólag kisebb a hibalehetőség, ahogy a bírságok kiszabásának lehetősége is csökken. Lehetőség van arra is, hogy a könyveléssel összevonják a számlát, így ez is könnyebbséget jelent az előfizető számára

Emellett az egyetlen költség az előfizetés ára, mely jóval kevesebb, mint a papír-, nyomtatás-, posta-, büntetés költsége lenne. Időigényesebb, mivel az adatok felöltése után a személyre szabott számlát kiállítja a program, és továbbítja is azokat e-mailben a hivatalba.

Az előfizetőnek tehát nincs gondja semmire, a pénzéért cserébe teljeskörű szolgáltatást kap, természetesen a hibalehetőségek minimalizálása mellett. Tehát az ügyfél teljes biztonsága garantált, emellett biztosítva van a kényelme is.